Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Paeris Kiran

13. 7. 2012 11:18
Informace jsou zboží...

nic jiného. Pokud si někdo koupí za určitých podmínek informaci tak si s ní může dělat co chce, s tím že všechny porušení těch podmínek by měli být vymahatelná stejně jako u jakékoli jiné smlouvy.

Pokud někdo najde někde jakoukoli informaci bez toho že by se k ní někdo hlásil nebo stanoval nějaké podmínky převzetí je to věc která nepatří nikomu a je volně k rozebrání.

Ovšem takto získaný majetek už podléhá výhradně majiteli a nikdo jiný do jejich prodeje nebo kopírování nemá co kecat.

Pokud někdo jakkoliv zveřejní informaci s tím že nezaváže posluchače k tomu aby jí nešířil nemá si co stěžovat že je kopírován.

0 0
možnosti
N

NTPT_POTRETI_ZAKAZANY

13. 7. 2012 9:31
bill of digital rights

myslím že by yblo načase definovat jaký si seznam digitálních práv občanů, která by měla vždy PREDNOST před takovýmito dohodami

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

13. 7. 2012 11:24
Re: bill of digital rights

Není nutné. Informace jsou zboží (ať jsou uloženy v jakékoli podobě) a to jediné co může člověku zabránit jejich šíření (na jeho vlastní náklady) je oboustraně odsouhlasená dohoda s tím kdo ty informace prodal/dodal.

Právní vztah autor x sdílející kupující  je zcela nezávislí na vztahu sdílející- stahující.  Stahující nemá a nesmí mít naprosto žádné závazky vůči třetí straně s kterou nespolupracuje.

Jediný trestatelný člověk v celém systému je prvotní porušitel dohody- tedy ten kdo proti kupní smlouvě/ licenčním podmínkám něco nasdílí. Tento JEDINEC má finančně nést veškeré škody které vydavateli nebo autorovi vzniknou- a to výhradně na základě kupní smlouvy...

A pokud holt tohle nebude na uživení těch společností stačit... no tak holt ať se jsou ti lidi živit něčím jiným než vydáváním a prodejem informací.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 935x
europoslanec za ČSSD

Seznam rubrik