Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Karl Novak

18. 4. 2012 19:19
Dotovaná ekofarma zvyšuje pouze ceny

potravin.

Lokální soběstačnost je pouze bludem. Praha, Brno ani Ostrava nebudou nikdy lokálně potravinově soběstačná města a není to nic divného. Stejně jako celé Čechy nebudou soběstačnými v banánech nebo citronech.

Pokud bychom uvolnili nesmyslné cla, Evropa by nebyla soběstačná v levném cukru z cukrové třtiny. A bylo by to úplně v pořádku. Nemusíme být potravinově soběstačný.

Mezinárodní obchod a vzájemná závislost nás jednak obohacuje a jednak brání vzniku válek.

1 0
možnosti
JRJ

Já rád játra

19. 4. 2012 0:20
Re: Dotovaná ekofarma zvyšuje pouze ceny

Byvale Ceskoslovensko bylo sobestacne co se tyce zakladnich potravin a bylo to silne plus. Nemuselo se trast hruzou z toho ze co bude na taliri zavisi na nejake Tramtarii s pravidelnymi prevraty a obcanskymi valkami. Zavisime uz tak na Rusku s energiemi, zavislost na cizich potravinach je jeste rizikovejsi.

0 0
možnosti
DM

dvdmchl

18. 4. 2012 15:02
Potravinová soběstačnost je doopravdy nutná...

ale napište nám prosím, třeba v dalším článku jaké konkrétní kroky pro přiblížení se k onomu ideálu regionální potravinové soběstačnosti chcete udělat.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

18. 4. 2012 15:04
Re: Potravinová soběstačnost je doopravdy nutná...

Ona je otázka co je soběstačnost... bez petrochemie- tedy paliv, pesticidů a herbicidů by bylo Evropské zemědělství a doprava na úrovni roku 1500... takže k soběstačnosti pro současnou populaci velmi daleko.

1 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

18. 4. 2012 14:54
ne pane europoslanče...

To co skutečně potřebuje je totální absence jakékoli politiky. A naprosto zrušení všech zemědělských dotací plošně po celé Evropě.

Porovnejte si kolik lidí je zaměnáno v hrubě přebytkovém zemědělství v USA... podstatně méně než v Evropě (na velikost populace). Zemědělce dotujete za nadprodukci a protože jich je zbytečně mnoho. V celé Evropě. Místo aby jich bylo pouze adekvátní množství pokrývající skutečnou poptávku.

teď platíte dotace za produkci nadbytečených potravin a pak ještě platíte dotace za likvidaci přebytků a nebo jejich odvoz zadarmo do Afriky. A to je plýtvání jak penězi, tak to vede k plýtvání energiemi- například palivy na zbytečné obdělávání polí a následný převoz nadbytků sem tam.

Zrušte jakoukoli politiku v danné věci a bude líp.

2 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

18. 4. 2012 14:57
Re: ne pane europoslanče...

(a nezapomeňte vyházet všechny státní a Evropské úředníky na dlažbu do stavu nezaměsnaný... na sociálních dávkách budou stát méně než jim platit za zbytečnou a ztrátovou činnost, stejně tak budou na sociálních dávkách méně škodliví ti přebyteční zemědělci, ušetří se alespoň na energiích)

a můžete to i prohlásit za "eko" činnost. Protože absence jakékoli lidské činnosti na větších územích prospěje přírodě víc než všechny větrníky a solární panely které sponzorujete.

1 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 935x
europoslanec za ČSSD

Seznam rubrik